Brazilian Linda fyller 2 år!

Hurra hurra!
Idag för två år sedan skrev jag mitt första inlägg här på Brazilian Linda! Sedan dess har det blivit många många fler o idag finns det 411 inlägg på Bloggen. Och många fler ska det bli här fram över!

Tack till alla mina trogna (och nya) läsare som gör att denna bloggen är så välbesökt som den är! Hoppas ni står ut två år till med mitt babblande. *s*

Det blir ingen hallontårta idag men dock ”Gelatina de tutti frutti e abacaxi com creme de leite””Gelatin med tuttifrutti och ananas med grädde”.

Detta är något som är så otroligt enkelt och väldigt gott. Jag har lärt mig av min svärmor som gjort det massor av gånger men jag gjorde det för första ggn i morse. Varför jag inte gjort det tidigare vet jag inte, på något sätt verkar det lättare att baka en kaka?

Det nämmndes i en kommentar om Hallontårtan att det inte finns gelatin med smak i Sverige? Stämmer det? I såfall kan man smaksätta vanligt gelatin med saft t.ex.

Gelatina de tutti frutti e abacaxi com creme de leite
6-8port.

Ingredienser
80g gelatin med smak av tuttifrutti (eller annan smak)
+ 2,4dl hett vatten
+2,4dl kallt vatten

80g gelatin med smak av ananas
+ 2,4dl hett vatten
+2,4dl kallt vatten
2dl grädde

Gör så här:
Lös upp gelatinet i varsin bunke med det heta vattnet. Tillsätt det kalla och ställ in i kylskåpet att stelna i några timmar. Tag fram ytterligare en bunke. Skär det stelnade gelatinet i bitar och för över i den nya bunken. Lägg de olika smakerna lite omlott. Häll över grädden och rör om lätt så att allt blandas. Ställ in i kylen ytterligare en timma.


Går det inte att hitta smaksatt gelatin så får man improvisera med vad man har.


Se Sveriges färger har det också :) Ingen dålig födelsedagstårta.

Uppdaterat: Från 4-6portioner till 6-8. Är man lika glubsk som jag så blir det mindre. *s*