Att hitta kryddor i Brasilien

Jag får ofta mail ifrån läsare som undrar om diverse saker i Brasilien. Allt från uppehållstillstånd frågor till om symaskiner fungerar. Och jag svarar så gott jag kan på alla frågor även om jag inte alltid har svaret.

På frågan om symaskinen så svarade jag att jag inte vet om det fungerar men det borde det. Jag kan inte tänka mig att det inte skulle.
Men en fråga som jag nyligen fick var om kryddor, hur går det att hitta kryddor och olika matvaror här?

Jag har många gånger pratat om att jag saknar det ena än det andra så nu tänkte jag gör en liten lista på diverse matvaror man antagligen inte hittar här. Jag säger antagligen för det beror på vart i Brasilien man bor. Bor man i Rio t.ex så är chanserna att hitta andra matvaror mycket större.

Kryddor, vi börjar med kryddorna och tar maten en annan dag.
Jag älskar ju kryddor i alla dess former och smaker och har ett ganska utbrett sortiment här hemma. Att hitta kryddor kan vara lite knivigt beroende på vad man söker för krydda.

De vanligaste kryddorna att hitta är: Oregano, basilika, curry (vad det är för curry vet jag inte för jag äter inte cyrry så jag har aldrig köpt det), lagerblad, gurkmeja, svartpeppar, kummin, hel kryddnejlika, kanel-hel som malen, muskot, vitlökspulver, citronpeppar och mejram. Koriander, ingefära och persilja finns färska.

Andra kryddor som bara finns i välsorterade örtbutiker eller importerande örtbutiker är:
Paprikapulver, stark paprikapulver, malen ingefära, timjan, kardemumma- hel som malen, malen nejlika, kryddpeppar, grönpeppar, rosepeppar, enbär, vitpeppar, salvia, rosmarin, stjärnanis, dragon och fänkål.

Kryddor jag aldrig hittat: Senap, cayennepeppar, anis, dill,(vallmofrö), tacokrydda, mexikanska och indiska kryddor, diverse landskryddor etc..
Uppdaterat: Jag glömde säga att saffran det är bäst att ta med sig eller be någon skicka för det är jättesvårt att få tag på och lyckas man så är det väldigt dyrt.

Det finns en krydda som heter erva doce som är ungefär som anis men vad jag förstått är det inte samma sak.
Man kan plantera dill men det finns inte att köpa, jag har aldrig hittat färsk eller torkad dill. När jag gravar lax använder jag erva doce för det är det som påminner mest om dill.

Har man någon speciell krydda som favorit så bör man ta med sig den. Många av de kryddblandningar som säljs kan man såklart fixa ihop själv om man har de olika ingredienserna.

Så jag hoppas detta är till hjälp för de som tänker ta sitt pick och pack och flytta hit ett tag.

Andra bloggar om: , , , , ,