Vuxenkladdkaka med kokos

Mitt birag till Lördagsgodis denna veckan är en smarrig kladdkaka för vuxna. Jag tycker oftast att vanliga chokladkakor är lite för ¨tama¨ i smaken och inte smakar så mycket choklad. Så oftast när jag ska göra chokladkaka så gör jag kladdkaka för det blir så otroligt mycket godare.

Men man kan ju tröttna på att äta vanlig kladdkaka också så jag piffade upp min lite. Jag kallar den vuxenkladdkaka med kokos för den innehåller sockerrörsrom, Cachaça, kanske inte det bästa för små barn. Men så lite cachaça som det är i denna kakan är det ingen fara om barnen äter den.

Kokosen och cachaçan ger kakan en helt ny smak. En rik chokladsmak med ett sött sting och knapriga kokosbitar. Väldigt god kaka och ett bra alternativ om man vill bjuda på en kladdkaka för vuxna.

Vuxenkladdkaka med kokos

Ingredienser
150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao *knappt*
2 ägg
1 dl vetemjöl
50g riven kokos
2 matskedar cachaça, sockerrörsrom

Gör så här:
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ihop ägg och socker i en bunke,smält smöret i en kastrull.Blanda vetemjöl och kakao och häll mer i äggsmeten. Tillsätt det smälta smöret.
Häll över i en smord och bröad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 18-20 min, För att kakan ska vara kladdig ska den vara lite lös i mitten.


Andra bloggar om: , , ,