Vart får de allt ifrån?

Det är ju det man brukar säga till barn när de hittar på de mest tokiga saker. Ungefär så tänkte jag när jag var inne hos Mungbönorna och såg att Abba har lanserat en ny Kalles Kaviar med Banan. Banan??

Jag är absolut inne på att man ska testa nya smaker och kombinationer och det tycker jag att jag gör ganska bra men banan och kaviar? Går det verkligen ihop?
Jag har ju tyvärr inte någon kaviar att tillgå så jag kan ju inte heller testa att äta kaviar och banan. Men någon måste ju ätit det och kommit på att det är gott. Och Abba har gått med på att sälja det.

Snälla säg mig, hur smakar egentligen den här kaviaren?? Jag är otroligt nyfiken!

När man bor utomlands tror det flesta verkar det som, att man framförallt saknar kalles kaviar så det är något som är troligare att få på posten är Messmör t.ex.

Jag däremot älskar messmör och tar mycket hellre emot messmör än kaviar. Jag älskar messmör i alla dess former och smaker, men är väldigt svag för den hårda osten.
Fast jag har inte testat de nya smakerna kola och honung eller den gammeldagssmakande messmöret.

Nu är det säkert 1,5 år sedan jag åt messmör sedan. Jag fick ett paket med kaviar och messmör förra året och det varade ju inte ens en vecka såklart.
Den dagen jag åker till Sverige kommer mitt bagage att vara fullproppat med messmör, skinkost och räkost. Mums säger jag bara! Ja och självklart slinker det mer lite polarbröd också. Antagligen kommer bagaget bestå mest av mat på hemresan. *s*

I mitt paket som jag fick av brassemamma så fanns det även ett paket med färdig skogsbärskräm. Kära nån så gott! Jag åt upp nästan allt ensam framför TV:n när resten av familjen sov. Vågar jag berätta att det var grädde till? Jag sparde lite till frukost för mig och sonen nästa morgon. En väldigt fiffig förpackning var det också, man öppnade i kanten och ställde sedan in den i kylskåpet.

Jag ska försöka göra nån kräm utav Jabuticaban idag men det kommer ju knappast att bli samma sak. Krämer är otroligt gott och enkelt att är men säljs tyvärr inte här heller. Ja nu ska ju Lula åka till Sverige om några dagar, kan han inte ta sig en närmare titt på ICA då och få några smakprover med sig hem? *s* Så kanske vi kan få lite mera Svensk inspirerat i våra mataffärer.
Fast man ska ju inte klaga egentligen, det finns ju gott om god mat här.

Men nu var det ju egentligen konstiga smakkombinationer som jag började prata om.
Själv har jag nog inte några direkt konstigheter så där vad jag kan komma på om man nu inte räknar svartpeppar på apelsin och jordgubbar såklart.

Så jag undrar: vad är den konstigaste matkombinationen som du vet, som du själv äter eller som någon annan gör?
Eller berätta vad för andra konstigheter det kan finnas i de svenska matbutikerna nu för tiden och som fick dig att höja på ögonbrynet när du såg det första gången?

Andra bloggar om: , , ,