Jag – en matnörd?

Jag har fått en hedersomnämning som Veckans matnörd hos Lisa. Tackar säger jag!

Ja egentligen så är det inte jag som fick utnämningen, det är min härliga kompis Zaba i London som är den riktiga matnörden. Detta efter att hon berättat att hon råkat ¨droga¨sin kille med sparris och tryffelolja och han förvanlades till ett duracellbatteri. Ingen som förstår…? Låt mig säga att en del ingredienser har afrodisisk effekt…

Det finns tyvärr varken tryffelolja eller sparris att tillgå i Brasseland så jag får forska i det där lite mera….

Är jag en matnörd?
Hur vet man egentligen att man är en matnörd? Ordet nörd har ju varit/är ganska fult men om någon säger att man är en matnörd så låter det nästan vackert tycker jag.
Ja jag är nog en matnörd faktiskt.

*Jag suckar av vällust när jag går på en stor matmarknad och kollar på grönsaker och mat av alla de slag.
*Jag går runt i affären i timmar och kollar på varor och ingredienser.
*Jag läser kokböcker som andra läser noveller, sitter i timmar och kollar recept bara för att det är kul.
*När event som Cyberkocken kommer igång går min hjärna på högvarv och funderar på vad jag ska bidra med. Det är såklart det jag gjort i helgen, funderat på vad jag ska göra till cyberkocken. (Vad det blir får ni se om några timmar för jag har inte hunnit göra det ännu.)
*Att äta gott är nästan bättre än att … ja här kan ni lägga in en rolig aktivitet ni tycker passar.
*Att laga mat är en av de bästa terapierna som finns och definitivt mycket billigare än att gå till en psykolog.

Fler tecken på att man är en matnörd? Berätta vad du tycker en matnörd är, bra eller dåligt?
Är du en matnörd?

Andra bloggar om: , ,