Jabuticaba experiment

Mina jabuticaba experiment har inte gått så bra hittils. Ja eller rättare sagt mina experiment att göra gele och kräm. Jag började ett hopkok till en kräm men hade inte tillräckligt med maizena hemma och så blev det för sött också så det blev en sirap. Den kommer nu istället att smaksätta glass eller annat gott. Gjorde sig utmärkt i youghurt.

Ja och gelen, jag lyckades bränna fast lite i en kastrull så jag bytte kastrull så att jag skulle kunna rädda den. Jag borde ju redan då varit uppmärksam och sett till att det inte brändes igen. Efter ett tag tyckte jag det luktade lite konstigt och då kom jag på: Gelen!

Jaha så det var bara att slänga den smörjan tyvärr.

Nu har jag gett mig in på ett annat experiment: Liqour de Jabuticaba. Så nu har jabuticaban legat i vatten i 24 timmar snart, sedan ska jag hälla av vattnet och koka upp och blanda med Cachaça. Är ännu inte helt på det klara hur det ska gå till men det blir nog bra.

Annars så skiner solen härligt och imorse såg jag en Beijaflor (kära nån vad heter det, Hummingbird, de där fina små fåglarna som surrar omkring, Näktergal?) som var ute och åt av trädet på gatan. Jag var även på promenad och fotograferade lösa hästar, blommor, apor och trottoarer. Allt detta för kommande inlägg.

Hoppas ni har en bra vecka!