Nötbottnar med kantarell och rocculamousse toppad med söta bönor

Nötter, svamp, gröna bönor och roccula?
Det var bönorna som var den svåraste ingrediense tyckte jag. Detta receptet är helt improviserat för det var en hel del som inte var som det skulle.
Men resultatet blev annorlunda och gott. De söta bönorna ger en extra touch åt moussen. Någon skulle möjligtvis inte säga det är en mousse för den innehåller varken vipgrädde eller äggvitor men istället maizena för fastare konsistens.
Nåväl här är mitt bidrag till denna omgång av Cyberkocken,  hoppas ni gillar det:

Nötbottnar med kantarell och rocculamousse toppad med söta bönor

Nötbottnar:

Ingredienser
4msk rostade och malda jordnötter
4msk linfrö
6msk sesamfrö
6msk finhackade cashewnötter
0,5dl havregryn
0,20g smör
1nypa salt
2msk vatten

Gör så här:
Sätt ugnen på 225°C.
Blanda de torra ingredienserna i en mixer och kör några varv så det blir som ett mjöl.
Tillsätt rumsvarmt smör och vatten och knåda ihop ordentligt till en liten deg. Degen har lite smulig konsistens.
Smörj 8små muffins formar utav aluminium. Tryck ner nötdegen jämnt i formarna. Dra av överbliven deg med tummen så att det inte går över kanten. Grädda formarna i ca 10-15 minuter tills de är torra men inte brända.

Kantarell & rocculamousse

Ingrediensercyberkocken
1påse kantarellsås
0,5dl roccula
1dl grädde
1msk maizena
salt och peppar efter smak
1 ägg
1äggula

Gör så här:
Koka upp lite vatten i en kastrull, blanda ut kantarellpulvret så att det precis blir lite blött, ca 2msk. Mixa ihop roccula och det hela ägget, tillsätt kantarellblandningen och vispgrädden.
Rör ihop med äggulan.
Rör ut maizena med lite av kantarell och ro
ccula såsen så att maizenan löses upp. Tillsätt resten och låt koka upp tills det blir lite tjockare.
Ta av plattan och häll över i en liten bunke. Sätt in i frysen några minuter eller låt svalna i kylskåpet. Moussen ska nu vara lite tjockare.
Häll över i nötformarna och toppa med gröna bönor som rullats i socker.

OBS:Sockret ¨missfärgar¨ kantarell & rocculamoussen så toppa precis innan servering.

 


Andra bloggar om: , , , ,