Chokladtryfflar med chili och cachaça

Chocolate truffle with chili and rum
Jag fick en förfrågan om vad den 4e bilden i sidbaren föreställer och det är chokladtryffel. Just denna innehåller nog roséppeppar, chili eller salt.
Förra året var jag på snabbkurs i tryfflar och lärde mig hur man gör det. Du kan läsa om det här.

Ärligt talat så följer jag inte det receptet hon gav utan kör den vanliga ”smältaihopallt” stilen eftersom jag oftast är så himla chokladsugen att det helt enkelt inte går att vänta.*s*.

Något som allt för få smakat är chokladtryffel med salt. Det är jätte enkelt att göra det, du har helt enkelt i en liten nypa salt i chokladen. Smaken är underbar kan jag säga.
Vill man göra chilitryfflar så låter man lite färsk chili koka med i grädden. Det behövs pyttelite chili och väldigt kort dragnignstid för att få en stark chilismak.

Jag gillar att experiementera med sockerrörsrom, cahcaça, så det har jag såklart haft i chokladen också.

Chokladtryfflar med chili och cachaça

Ingredienser
200g mörk choklad
100ml grädde
2tsk cachaça, sockerrörsrom eller vanligt rom
en halv liten röd chili

Gör så här:
Koka upp grädden, tillsätt finhackad chili, använd gärna en sax så du inte behöver röra chilin. Låt puttra 1-2 minuter och ta bort chilin från grädden.
Tillsätt finhackad choklad och rör om så att den smälter. Tillsätt till sist sockerrörsrom.

För över i en lämplig förvaringsburk och låt stå över natten. Vill du har salta chilitryfflar så tillsätter du en liten nypa salt. Smaka av för att se om du vill ha i mer salt.
Njut!

Chilin och romen gör att det stinger lite lätt på tungan, är man rädd för stark mat, såsom jag, så kan man ändå äta detta. Det är precis perfekt även för de som inte gillar stark mat.

Andra bloggar om: , , , , , ,

Comments

  1. Recept scones bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept says:

    Låter inte som ett dumt recept det, får jag pröva på här i hemmet nån dag. Chokladtryffel är alltid gott!
    Fin blogg du har förresten, Kram!
    Chokladtryffel recept