Vilda djur i Brasilien

Ja det verkar som en del tror att jag bor i djungeln. *skratt* När man säger man bor i Brasilien så tänker folk oftast på Amazonas och farliga ormar och djur.
Jag bor långt ifrån Amazonas kan jag berätta och jag har aldrig varit där. Men det betyder ju inte att vi inte har ¨farliga¨djur här.

Det finns såklart ¨sucuri¨ pytonorm ( även kallad Anaconda assasina- dödande anakonda) lite har vart i brasilien. De blir flera meter långa och jag har flera gånger sett på TV om hur de har tagit ihjäl människor, vuxna som barn och djur. Här kan du se bilder av en anakonda som ätit upp en kalv.

Kackerlackor vänjer man sig vid, nästan. Jag avkyr dem och kan få lätt panik om jag kommer inärheten utav en. En dag hittade jag en i toaletten, vid liv. Efter den incidenten så håller jag extra koll i badrummet.

I förrgår såg jag en jättestor spindel. Den påminde om en tarantula men det var det inte. Jag ropade genast på maken som gått och lagt sig. Han förstod nog att jag var allvarlig för jag sa att spindeln var enorm och det var den verkligen. Maken tog snabbt död på den, men självklart så går jag runt och kolla efter spindlar överallt nu.

En gång flög en fladdermus på mig ute. De sitter i vårt träd på gatan och äter upp den trädets ¨fruktkärnor¨. På morgonen ligger det alltid avgnagda fruktkärnor på gatan. De gillar säkert grannens guava träd också.

Capivara är något annat typiskt Brasilianskt. Jag tycker att de påminner om en stor bäver. Man får inte jaga Capivara i Brasilien men köttet är eftersökt eftersom det är rikt på proteiner. Det finns en park här i staden där de går fritt men man blir lite rädd av att gå inärheten trots att de oftast inte gör något utfall mot människor. Bor man ute på landet så är troligheten att man ätit Capivara mer trolig än otrolig. (Foto)

Den svarta marknaden för fåglar är stor i Brasilien,. Tyvärr. Det är väldigt trist att se. Men desto gladare blir man när man ser program på TV där de flyger fria papegojor och kanariefåglar. Jag har lärt mig massor av att kolla på naturprogram här. Brasilien har en otroligt fin och rik natur.

Nån som vill komma och kolla på capivaras kanske?