Um dinerinho extra

Lite extra pengar, ja vem vill inte ha det?
Jag kan berätta att jag har erfarigt fattigdom på närahåll. När jag bodde i London andra gången så tog det nästan 2 månader för mig att hitta ett jobb. Jag tänkte att fixar jag inget jobb snart så kommer jag att få tigga på gatan. Tack o lov så hände inte det, men det var tusan inte långt ifrån.

I December – Mars detta året upplevde jag en liknande situation. Alla mina besparingar hade nästan tagit slut och det lilla som jag hade kvar höll jag hårt i. Vi hade knappt några pengar alls vårt matkonto sjönk till knappt hälften och vi var tvungna att förlita oss på svärmor för att kunna få allt att räcka till. Bort med blöjor och godis! Det drar en massa pengar.

I samma veva upptäckte jag att man kan blogga för pengar. Jag testade att använda Adsense men det höll bara i knappt en vecka för sen tyckte Adsense att jag fick för många klick och stängde ner mig. Så där kan jag inte få in några pengar mera.

Så numera erbjuder jag reklamplats på bloggen. Jag får ibland erbjudande om att skriva om vissa produkter eller företag, mest mat och resor. Jag skriver inte om vad som helst, till exempel Kalle vill att jag ska skriva om hans bilföretag, det har ju inte nåt med varken mat, resor eller Brasilien att göra.
Man kan antingen kontakta mig direkt eller gå genom ett företag jag använder för just detta. Det går att köpa en reklamplats i sidbaren också om man så behagar, då kan det handla om bilar, inga problem.

Varför?

Svaret är jätte enkelt.
Jag vill åka hem till Sverige och hälsa på.
Jag har inte varit hemma på 3 år, min mamma är sjuk efter en hjärnblödning och när min mormor dog förra året kunde jag inte åka dit och gå på hennes begravning. Trist.

Alla pengar jag får genom den här bloggen går till en resepott. Och jag kan berätta att än så länge har jag inte ens fått ihop 150reais, en resa till sverige för två personer, vi är tre, kostar 5.000 reais. Så det är en lång bit kvar.

Det är förvånansvärt få Svenska företag som använder sig utav bloggare. Jag får ofta mail ifrån mindre företag att de vill jag ska skriva om deras sidor osv. I början tyckte jag att det gör ju inget, och jag hjälper gärna andra. Men vad får jag i utbyte? Inget. Och jag behöver ju faktiskt pengarna till min resa.

Denna bloggen började som en vardagsskildring och idag är den en av de mest välbesökta matbloggarna i Sverige.
Vilket jag tackar alla mina återkommande läsare för!

Så därför sticker jag in ett och annat inlägg som är sponsrat och hoppas att ingen misstycker.