Succé!

Ni som läst min blogg här ett tag nu vet att jag har en man med mycket bestämda tankar om vad som är gott eller inte. Helst ska man inte experimentera för mycket i köket utan köra på de klassiska rätterna.
Fast han vill också att jag kommer med nya rätter så jag är inte säker på hur det hänger ihop.

Igår skulle jag göra min vanliga tomat gryta när jag kom på att jag nog skulle ta efter Nadias kommentar nedan och göra en jordnötssås.
Jag hade i några matskedar jordnötsmör i grytan och bad mannen lukta. Han sa att det luktade gott, det ar allt jag behövde för att öka med lite mera jordnötssmör.

Och nu kommer det som gjorde att jag nästan föll av stolen när vi åt.
Min man hämtade mat tre gånger!!!
Det händer aldrig!

Så det är klart att jag måste dela med mig utav detta otroligt enkla succé recept.
Självklart får den namnet succégryta och går in under kategorin Familjefavoriter.

Succégryta

Ingredienser
Nötkött till 4 portioner
1-2 gula lökar
1-2 gröna paprikor
4-8 msk jordnötssmör
0,5 dl Kinesisk soja
Vatten
Peppar

Gör så här:
Skär köttet i små bitar eller strimlor.
Hacka lök och paprika och fräs i lite olja tills löken är genomskinlig.
Lägg ner köttet.
Låt köttet bryna en stund och häll sedan på vatten så att det täcker köttet. Tillsätt sojasås.
Rör ner några matskedar jordnötssmör.

Om du använder en tryckkokare: Koka köttet i 20 minuter efter att trycket uppstått. Stäng av plattan och vänta på att trycket pyser ut.
Om du använder vanlig kastrull: Låt köttet koka upp, sänk värmen och koka uytterligare 30-40 minuter.

Smaka av. Rör eventuellt ner några till matskedar jordnötssmör eller tillsätt mera soja. Puttra ytterligare någon minut.
Servera med ris.
Salt behövs inte eftersom sojan redan är salt.

Nu får jag börja göra mitt eget jordnötssmör om det här ska bli en återkommande sak hemma. Det enda är att det tar sådan tid att skala jordnötterna, de rostade utan skal är ju mycket dyrare och i mindre förpackningar.

Andra bloggar om: , , , ,