Stompa bröd

Jag gillar att baka bröd. Innan sa jag alltid att skulle man komma hem till mig så får man bara hembakt bröd. Nu är det inte säkert de blir så längre.

Jag hinner helt enkelt inte. Tiden rinner iväg här hemma hos mig och det var nu ett bra tag sedan jag gjorde ett riktigt gott bröd. Och efter att jag hittade ett bageri i närheten som bjuder på riktigt goda frallor så är det klart att den lite latare sidan hos mig har tagit över.

Som mamma så gillar jag också snabba saker, man hinner inte alltid ställa sig och göra en sats med bröd. Även fast det eg inte alls tar lång tid och kalljästa frallor t.ex är ju jätte enkla att göra. Jag får nog ta mig i kragen och göra det nån kväll.

Stompa bröd, eller stekpannebröd, är något jag faktiskt aldrig provat men ska ta och göra nån dag. Enkelt och bra.

Stompa bröd (görs enkelt i en het stekpanna)

Ingredienser
2msk bikarbonat
1,5 liter rågsikt
2msk anis
2msk salt
2msk fänkål
5dl filmjölk/mjölk

Gör så här:
Blanda rågsikten och bikarbonaten, stöt sedan anis o fänkål häll i mjälet häll i rest. Saker på receptet blanda till fast deg. Rulla till en korv och skär bitar som du sedan plattar ut till ett tunt bröd. Ha en hög värme på pannan, inget smör eller olja behövs i pannan.
Stek och njut!!!

Andra bloggar om: , , ,