Lite lat får man väl vara…

Ibland känns det som att en del tror att bara för man gillar att laga mat så kan man stå där i timmar och röra i grytorna. Så är det ju inte, alla har ju tyvärr inte den möjligheten. Har man barn så har man oftast inte alls det. Då ska det gå snabbt, vara nyttigt och lättlagat.

Jag erkänner gärna att jag är lite lat av mig i köket. Fråga min man och han säger definitivt att jag är det. Och varför ska jag skämmas över det? Jag jobbar och stressar som alla andra och tycker att lättlagade saker är bra för att de är just lättlagade.

Jag har infört att Fredagar så blir det ingen ¨riktig¨ mat i vårt hem. Då blir det enkla saker som lanche eller kyckling nuggets och friterad potatis. Det blir inte hamburgare så ofta för det vill jag göra själv isåfall och vi har inte vanan att äta det i vår familj. En gång imånaden så slår vi på stor och äter pizza.

Idag är jag lite lat av mig också. Jag har just gjort en tomatsallad och eftersom jag var för lat för att ta fram min mortel och mortla en halv vitlöksklyfta så tog jag fram gaffeln och mosade den istället. Enkelt och smidigt.
Det lärde jag mig utav en brasse, första gången jag såg det kollade jag lite fascinerat, han mosade vitlöken med salt och en gaffel. Det hade jag aldrig sett innan, men tyckte det var smart. Ja vad gör man när man inte har någon vitlökspress??

Dagens middag blir köttfärsröra med ris.
Hur enkelt som helst:
Stek köttfärs tillsammans med lök, vitlök, paprika och gärna rivna morötter eller linser. Tillsätt kryddor, timjan, basilika, paprikapulver eller vad du nu vill. Ha i lite vatten och låt koka och puttra ett tag.
Det ska vara ganska torrt, inte för torrt men inte för vattnigt, det är inte köttfärssås du gör.
Blanda med kokt ris och servera.

Den uppmärksamme märker att nu har Matbloggarna fler än 15 bloggar i listan så nu visas det lite hur som. Så det ligger inte längre i prydlig bokstavsordning.

Solen skiner och jag ska gå ut och njuta utav den i några minuter. Hur är vädret i Sverige egentligen? Regnar det eller skiner solen?

Andra bloggar om: , , , , ,