Inget lugnar en som att baka

Igår var jag så stressad att jag inte visste vart jag skulle ta vägen. Jag höll på att få nippran när folk ropade på mig på msn och ville prata. Mitt inre skrek: Jag måste få baka!!!!
Så vad gjorde jag då? Jo jag stängde av datorn och tog fram alla mina kokböcker, jag har bara 3, och alla mina gamal arla papper och recept.

Sen bakade jag i 3 timmar.

Men det är ju inte bara att baka, det ska ju fotas och ha sig också, när jag sätter igång med mina projekt så går batterierna till kameran på högvarv och laddas vart om.
Vad bakade jag vill ni säkert veta, självklart så bakade jag åt Lördagsgodis men jag bakade även en annan kaka åt min andra matsida som jag inte kommer lägga upp här så den får ni se där sen.

Efter de tre timmarna var jag nöjd och stolt över mig själv och min kreativitet. Och framför allt var jag lugn.

En sak säger jag då bara, att om det är någon som tror att det är lugnt att jobba hemifrån så kan jag tala om att så är det inte! Jag var tusan mindre stressad när jag jobbade i London på mina hetsjobb.
Men det har bara med planering och göra och i mitt nya schema som jag gjort ingår nu bakning 2 ggr i veckan. Det var väl ett bra schema säg?!?

Och idag har jag tagit det så lugnt. Jag har tvättat gården, mattor och hundar och insidan av huset och att tvätta är rena terapin det med. En promenad i solen och livet känns skönt igen.
Det är ju det jag gillar här i mitt område, att ingen stressar. Man tar det så lugnt.

Just nu pyser min tryckkokare med nötkött i och jag ska gå och göra potatisklyftor och polentabiffar.
Luktar gott gör det också…