En bortglömd skatt

Ja se det var nästan som att hitta en skatt i kylskåpet häromdagen. Jag höll på att rota i vårt lilla kylskåp, ja det är inte stort men ändå så försvinner saker därinne.
Och vad hittar jag längts in på en hylla? Jo Mandarinmarmelad.

Jag kollade på burken och sa till mig själv: Vad är detta?
Vilken koll man har på saker och ting va.
Burken var väl försluten och allt såg fint ut på utsidan iaf. Och efter några minuters slitande med att öppna burken imorse så såg jag att den var perfekt inuti ockå.

Det var nämligen förra året jag gjorde mandarinmarelad. Och det hade jag helt glömt av. Jag trodde att den var slut så det var en trevlig överraskning. Och nu har jag precis avnjutit en frukost med marmeladen och philadelphia ost på fralla. Perfekt med lite kaffe till!
Kanske du hittar skatter i ditt kylskåp också?

Nästa gång måste jag märka burkarna.
För övrigt kan jag berätta att marmeladen innehåller bara naturliga konserveringsmedel såsom socker och citron och självklart då själva madnarinerna. Därför var det extra trevligt att se att det var i perfekt skick.

Jag fick en kommentar att veckans Lördagsgodis var svårt. Är ni fler som tycker det?
Jag lovar, det går att göra en massa gott med cashewnötter! Själv ska jag tänka ut något skojigt recept idag och sysselsätta mig med.

Ha en fin dag alla!
Andra bloggar om: , , , ,