Det går faktiskt att ringa hit!

Ja tänk. Det är fullt möjligt att ringa hit och få en pratstund med mig utan att bli totalt ruinerad.

När min födelsedag var på tapeten för 1,5 månad sen så vart jag lite deppig över det fåtal personer som faktiskt ringt till mig på 3 år.
För mig är det otroligt viktigt att hålla kontakt med folk och jag tycker inte att det spelar någon roll om man bor i Brasilien eller i samma stad i Sverige. Man kan ju faktiskt höras av iaf. Internet är en underbar uppfinnelse.

Eftersom jag tycker det är så viktigt att hålla kontakt så är det ofta jag som söker kontakten, känns det som iaf. Så när någon inte ringer ellar mailar så är det klart att det känns. Jag pratade om detta med min bästa bästa barndomsvän som jag känt i över 25 år nu *hjälp* och hon sa att hon faktiskt inte förstått hur pass illa vi haft det här ekonomiskt. Med andra ord, varför jag inte kunnat ringa henne.

Jag har försökt ringa till min mamma en gång i månaden. Då hinner vi bara prata i 10 minuter, för min mamma har bara mobil och även om man ringer vanligt så hade vi bara kunnat prata 20 minuter, för det blir jättedyrt. Men det har varit många månader då jag inte kunnat ringa helt enkelt.

Men efter att jag skrev inlägget om att ringa i Brasilien så fick jag ett mail av en väldigt trevlig tjej som berättade att det finns faktiskt telefonkort man kan köpa i Sverige och ringa hit för!
Så här skrev hon:
Dom kan heta startel, eurostar, osv, man köper dom på ”utländska kiosker”, eller online, man får 100 kr att ringa för, och till fast tele i brasilien, iaf i RJ räckte dom i ca 500-800 minuter.

Detta kostar alltså lika mycket som det kostar för mig att ringa min mamma i 10minuter!
Nu bor jag visserligen inte i Rio de Janeiro men det kan nog inte vara någon stor skillnad.

Så om det nu finns någon därute som vill prata med mig så är det ju fullt möjligt.
Tack Till Evelina som informerade mig om detta!

Nu är det bara att hoppas det ringer någon också….

Andra bloggar om: , , ,