Robertos kaka – bidrag

Detta bidraget är för Lördagsgodis och kommer ifrån Illan som inte själv har någon blogg. Hon ger oss ett recept utav Anna Bergenström.

Robertos kaka ur Annas kakbok

Ingredienser

100 g smör, 200 g mandelmassa, 2 ägg, 2 rågade dl socker, 2 dl vetemjöl
(inget bakpulver), 1 rågad tsk vaniljsocker, 1 dl russin, 6 finhackade
torkade aprikoser, 2 msk konjak, whisky eller rom.

Gör så här

Smörj och bröa en liten rund bakform, helst en med löstagbar botten.
Klipp
gärna ut en rundel av bakplåtspapper och lägg den i formens botten så blir
det inte så mkt brödsmulor på den färdiga kakan.

Smält smöret och ställ åt sidan. Riv mandelmassan grovt/enkelt på grov skiva
i matberedaren) Ställ mandelmassan åt sidan.
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i det smälta smöret och rör om.
Vänd ner den rivna mandelmassan.

Blanda i en liten skål vetemjöl med vaniljsocker, russin och aprikoshack.
Rör ner allt detta i äggsmeten. Smaksätt med konjakt eller whisky eller rom.
Lägg smeten i den smorda formen.

Grädda i 160 graders ugnsvärme i 45-50 min för en form med 18 cm i diameter.
Eller i ungefär 40 min för en form som är 20 cm i diameter.

Den här kakan stelnar till sig något när den kallnat- och den ska därför
helst stå i två dygn innan den serveras!!! Skär mani den första dagen blir
kakan alltför kladdig och inte lika trevlig, även om den smakar lika bra
ändå.

Illan tillägger:
Serveras med lite färsk frukt eller färska bär
och lättvispad grädde. Tja, eller det blir nog gott med sylt och glass
också… eller yoghurt med lite vaniljsocker i är säkert också gott *s* Men
nåt lite såsigt till är nog pricken över i.

Alltså bakas denna på torsdagkvällen :)

Hälsningar

Illan utan blogg

Comments

  1. Anna Danielsson says:

    Fin sida!

    Anna (0765-544639)