Matbloggarna – En lista för matbloggare

Uppdaterat 24/9/09. Matbloggarna har varit nere ett tag men kommer snart att öppnas upp på nytt! Anmäl ditt intresse nu så du är med från början! Skicka ett mail till Linda.

Det finns många webringar och listor ute i webvärlden men just for Svenska matbloggare så har jag inte hittat någon.

När man kollar igenom Svenska bloggtoppar och vad för bloggar som ligger i matkategorierna så kan man se att många utav toppbloggarna inte alls handlar om mat. Utan de mest populära handlar om inredning eller mode. Helt OK. Men det gör det svårare att hitta en trevlig matblogg med roliga recept.

Därför har jag nu tänkt skapa Matbloggarna.
En lista av matbloggare för matbloggare.

Att länka till andra bloggar och få andra bloggare att länka till dig gör ju också att dina recept upmärksammas bättre än om du är ensam mot hela bloggvärlden.
Tänk dig: du startar en blogg. Hur ska du få andra att se den?
Om det redan finns en lista med matbloggare så uppmärksammas din blogg på ett annat sätt och du får fler läsare. Vilket du såklart vill ha! :)

Reglerna för att vara med i Matbloggarna är enkla:
* Din blogg måste vara minst 1 månad gammal och ha minst 15 inlägg.
* Din blogg måste handla om mat! Dvs mer än 50% av dina inlägg måste handla om mat. Sen om du bara skriver recept eller pratar om mammas köttbullar är en annan sak.
* Du måste lägga upp länklistan på din blogg.

En gång i månaden kommer jag att gå igenom alla bloggar och kolla att listan ligger hos dig. Är den borta kommer du få en påminnelse att sätta upp den annars tas du bort ur listan.

För att gå med i Matbloggarna så mailar du mig på brazilianlinda (@) gmail(.) com

Viktigt:

 • Se till att du läst kraven innan du skickar iväg ditt mail!
 • Skriv Matbloggarna i ämnesraden!

När du blir godkänd skickar jag dig koden till länklistan som du sedan sätter upp i din blogg. Listan uppdateras automtiskt så du behöver inte göra något annat än att sätta in koden. Så fort du har satt upp koden på din blogg så lägger jag till dig i listan.
Jag förbehåller mig rätten att neka bloggar som ej verkar passa Matbloggarna.

Se så, anmäl dig nu!

Viktigt:Detta är en random list. Dvs den kommer att visa 15 olika bloggar varje gång någon kollar på din sida. Detta så att listan inte blir för lång och alla får en chans att hitta ny bloggar. Det betyder inte att du inte finns med i listan utan att du visas på någon annans blogg.

Comments

 1. Hej Linda! Jag har en blogg om ost, mat och vin och jag vill gäran vara med på matbloggarlistan.

 2. Hej, låter kanon bra. Jag skickar ett mail.

 3. Jag har lagt ut koden för många månader sedan.. då var det tekniskt problem och är det fortfarande ser jag.. Ja du va konstigt att det varar så länge.. det tekniska:-(
  Ha de gott i sommarköket../Pialotta

 4. BrazilianLinda says:

  Listan fungerar fortfarande för de som är med i den. Just nu så ligger listan nere då den kommer att ändras om inom kort. Tack för ert tålamod!

  Linda