Lördagsgodis # 5 Castanha de caju

Dags för Lördagsgodis igen!

Denna veckans ingrediens:
Vad är detta kanske någon frågar sig?

Detta är Caju eller cashewfrukt.
Cashewnötterna som vi äter kommer nämligen från denna frukten. Efter att ha läst lite kuriosa så har jag lärt mig att det är bara aporna som är immuna mot trädets blad och att oljan som omger nötterna är så pass frän att den används till att göra rengöringsmedel och plast.

Det är också pga oljan som nötterna alltid kommer rostade och det är också i rostningen som de får sin speciella smak. Vart sitter nötter? I den gröna lilla delen ovanpå frukten.
Resten av frukten kan man använda och äta som en vanlig frukt.

Ärligt talat så har jag inte sett cashewfrukt här. Inte mig veteligen iaf. Det finns annan frukt som också är caju men de kommer inte med några cashewnötter ovanpå.

Däremot så går det omkring försäljare och säjer nötterna som ligger i en stor skottkärra. Nötterna är dyra och man betalar per snapsglas. Så man får inte mycket nötter för pengarna. Man kan köpa hackade nötter eller ¨rester¨ för en mindre penning.

Så det var veckans ingrediens.
Ha så roligt i köket!

Vill du vara med i Lördagsgodis? Läs här!

Uppdaterat: Hela länkarna följer inte med när man lägger in sina länkar så visar jag här hur man gör det: Kopiera och byt ut mot din egen adress och rubrik.
<a href=”http://www.dinsida.com”>Beskrivande rubrik</a>
En länk hit ser ut såhär: Brazilian Linda

Andra bloggar om: , , , ,