Kaffepaus

Det här med att ha kaffepaus är ju något typiskt Svenskt har jag märkt.
I Sverige har man morgon fika och eftermiddagsfika, helst med kaffebröd.

Här i Brasilien förekommer inte det.
När man jobbar så jobbar man utan kaffepaus alls framtill lunch. Visst jag kan föreställa mig att det beror på vart man jobbar någonstans men på mitt jobb så är det iaf så för sekreterarna.

Hualigen, så skulle inte jag vilja jobba, utan att knappt få fem minuters andningspaus. Jag minns när jag jobbade i London och man tjatade om lagarna att man får inte jobba mer än ett x antal minuter innan man måste ha paus. Det gillade jag :)

Här i Brasilien får man en liten cafezinho om man går hem till någon. För den som inte vet det så är en cafezinho en pytteliten espresso kopp med väldigt sött kaffe inuti. Nåt fika bröd erbjuds oftast inte. Har man bestämt att man ska hem till någon så får man såklart det men det är inget som finns hemma. Om man har tur ffår man några torra kakor. *smil*

Här hemma så bakar jag en hel del, det blir någon kaka i veckan oftast. Jag tycker det är som terapi att baka och en kakbit slinker ju alltid ner.

Jag behöver inte mitt eftermiddagskaffe men jag vill gärna få det. En stor kopp svart kaffe utan socker ska det vara. Med påtår såklart.

En del vanor kan man bara inte bryta…

Andra bloggar om: , , ,