En olycka händer så lätt

Den som inte skurit sig i köket kan inte ha varit där inne mycket. Det är ju obligatoriskt nästan, otroligt onödigt men det händer ju.

Igår bakade jag bullar och fick då för mig att jag skulle ha ner riven marsipan i några av dem.
Jag har en enkel liten rivgrej som manhåller i handen och river med. Jag köpte den för nån vecka sen och tycker den är fiffig att riva morötter med osv. Helst skulle jag vilja köpa ett nytt rivjärn men jag har inte hittat något rostfritt rivjärn för ett bra pris så då köpte jag den här lille manicken.

Det är ju väldigt kallt här nu och det har även mitt kylskåp fått erfara, häromdagen frös mina rädisor i kylskåpet! Ett hett tips är: försök inte återuppliva frusna rädisor med hett vatten. (Snälla fråga inte hur jag fick för mig något så otroligt dumt)

Iaf, eftersom kylskåpet är kallt så var ju min marsipan stenhård. Jag börjar riva och slinter och håller på att skära upp handleden som resultat. AJ!
Det var inte skönt.

Det var meningen att jag skulle experimentera fram ett recept till Light & Lätt också men eftersom denna lilla olyckan hände så kunde jag tyvärr inte fortsätta mina kulinariska utövningar.

Jag lyckades baka klart bullarna och har nu bestämt mig för att slänga ut de extra kr som fattas på ett ordentligt rivjärn, den här lilla saken ska jag slänga åt fanders. (Får man verkligen säga så?)

Idag mår min handled bättre men det gör fortfarande ont i den så jag vet inte om det blir något recept från mig denna veckan.

Se så, nu har jag berättat om mina blunders i köket, någon annan som vill dela med sig av sina?