Årstider

Det här med årstider kan ju försvåras lite när man flyttar till ett nytt land. Eftersom årstiderna är helt motsatta så blir man lite förvirrad när man ska köpa vissa grejor.

Äpple är något man hittar året om, de bästa äpplena kommer söderut ifrån där det är något kallare klimat.
Mandariner och clementiner har just haft högsäsong. De stora goda mandarinerna /ponká, kommer att finnas i några veckor till sa de på marknaden i Söndags. Jag föredrar dock clementiner eller tangeriner att göra sylt utav.
Finns det någon clementin/mandarin/tangerin expert som läser här som kan säga mig vad skillanderna på dem egentligen är?
Jag erkänner villigt att jag inte har den blekaste aning, för mig är de nästan likadana allihopa. Enligt orlistan är mandarin på Portugisiska tangerin. Så vad är då clementin?

Jag vet iaf att tomater är billigast på sommaren, det är i December. Så jag som älskar tomater längtar såklart dit.
Men resten… ja det är inte mango säsong iaf. För mangosarna är få och dyra.

Imorgon är det f.ö Ordlös Onsdag hos Nejma, kika in där om du hinner. Jag kommer defnitivt att vara med! :)

Idag har jag livnärt mig på gammal hederlig äpple smulpaj. Frukost/lunch och fika. Fast nu är den slut så till middag får vi nog äta något annat.
Vad har jag inte kommit fram till ännu, vi har ätit Feijoada de senaste dagarna. Nu har jag blivit van Feijoada ätare så nu äter jag t.om grisskinnet. Det trodde jag aldrig jag skulle göra. :)