Minimercado Iza

mercado iza

Så heter vår lilla affär som ligger här i byn.
Ja nu har vi faktiskt en till som heter São Paulo om jag minns rätt. Minimercado Iza ägs av en Japansk man och hans familj. Har jag berättat att det finns massor utav Japaner i Brasilien? Det visste inte jag när jag flyttade hit men vart man än går så finner man Japaner och deras familjer. Ofta är de rika också och har små affärer.

Det är väldigt ovanligt att en Japansk familj är fattig. De sägs också vara lite speciella, det är nog en kulturgrej
:)

Iaf, dagen då jag var ute och fotade Corpus Cristi så tog jag dessa två bilder. Inte så speciella men det visar att det är mera vanligt med krita än det är med papper. För det är inte bara vår lilla mercado som har det utan väldigt många affärer.
Jag tycker det är härligt, lite omodernt liksom. Mysigt.

Jag går inte så ofta till Iza, det är lite högre pris och jag försöker undvika det.
I början när jag flyttade hit så gillade jag inte heller innehavaren. Han ser så himla sur ut och trött. Men nu efter 3 år har jag lärt mig att det är sån han är bara. Och vissa dagar säger han t.om hej.

mercado iza 2

Perdigao är det största märket när det gäller skinka. Gott med självklart inte det billigaste man kan köpa…

Trackbacks

  1. Välkommen åter skriver:

    […] är den största i området och har blivit det självklara valet, ännu har jag inte varit in till Mercado Iza. Det har även byggts fler hus och många nya hyreshus. Inte just i vårt område men inte långt […]