Forró Alamão

Ja det är ungefär som tysk logdans kan man nog säga. Här i Brasilien så är de tyska logdanserna mycket populära. Det kommer tysk ättlingar uppklädda för dagen. Damerna i vackra stora klänningar och männen är med stora ballong byxor och fin väst.

Det är riktigt roligt att se på faktiskt. De dansar vackra danser, fråga mig inte vad det heter på Svenska för det har jag inte en aning om. Men det dansas valslikande danser också. Det ser otroligt fint ut när de swingar runt där på dansgolvet.

Jag försökte mig på att dansa en gång men min kavaljer, en god vän till oss som drar med oss på de här grejorna, han ahde inte så mycket tålamod så han gav upp efter 2 minuter. Men om jag får fem så går det säkert bra. *smil*

Förra månaden var vi iväg till tyskklubbens årsmöte eller nåt sånt. Det kom en hel hög med tysk ättlingar och det var underhållning med tysk musik osv. Medelåldern där var nog 45 tror jag. Så jag o maken och några till tillhörde den yngre skaran. En del pratade t.om tyska och ordföranden försökte prata med mig på tyska, jag förstod knappt vad han sa men det var roligt han försökte.

Det bor förresten en dam och hennes dotter här i krokarna, de pratar tyska och jag möter dem å Söndags marknaden ibland.

På tyskklubbens möte så serverades det såklart mat, men typisk Brasiliansk mat istället. Med en massa olika rätter och goda efterrätter. Det var trevlig stämmning och god mat.
Förra Lördagen ville vår vän dra med oss ut igen. Denna gången på en liknande tillställning.

Vi åkte iväg, denna gången med vår väns partners barn som är i samma ålder som oss så det var skoj. Det var en väldigt stor lokal och nästan alla borden blev upptagna.
När maten serverades maten serverades blev vi lite besvikna. Det serverades en sallad av tomat och sallat, den gillade jag for den innehöll färsk oregano de var gott.
Sedan var det en stor kastrull med ris innehållande lite olika kryddor, torkat kött och nåt som färgat det rött antagligen curcum*.
Till detta kom det ännu mera torkat griskött.

Det var det. Grisköttet var stekt coh väldigt torrt.
Så för samma pris så fck vi inte ens en hälften så trevlig upplevelse.
Maken klagar fortfarande på att de var dåligt av dem att ta betalt så mkt för så lite. Och jag är benägen att hålla med. Det är dåligt när maten är dålig och underhållningen med och man tar betalt mer än man borde.
Vinsten blev stor iaf för de som höll i festen.

*Curcum, ja nu kommer jag inte ihåg om det heter just curcum och jag orkar inte gå och kolla, det är iaf en krydda som färgar maten. Den har inte så mkt smak tycker jag och går under namnet saffran här. Så när man letar saffran så får man lätt tag på det men inte av den äkta varan utan av denna. Vilket såklart försvårar det när det är jul och man letar efter saffrran :)