Dia do Caridade 2007

Samma dag som Corpus Cisti så är det Dia do Caridade, dvs en välgörenhets dag. Det samlas in otroligt mycket mat coh kläder och anant som fattiga kan ha nytta utav.
Det visas i direktsändning på TV och folk uppmanas att samla ihop sina saker och komma och ge. Och det går oftas väldigt bra.

Vad jag märkt så får de ihop en hel del. Jag tycker det är ett jätte bra initiativ men det borde göras mera. Det borde egentligen inte behövas en speciell dag för att samla ihop dessa saker.

När vi just kommit till Brasilien så såg jag på TV om en mamma som behövde mat och kläder. Det var på det vanliga polis programmet som går varje dag. jag blev helt till mig över att hon inte hade kläder eller mat åt sina barn och jag ville verkligen att vi skulle åka hem till henne och lämna lite grejor.

Maken och svämor nekade mig bestämt, Linda det finns andra som ger. Du behöver inte oroa dig. Och javisst, några dagar senare visade de allt hon fått ihop. Då kändes det bra. Men om de någonsin visar någon som bor lite närmare mig, då kan jag mycket väl tänka mig att gå dit med lite ris eller vad det nu kan vara.

Det kostar så lite att hjälpa andra.
Jag har gett mat åt folk som kommit och bett om mat vid min grind, jag ger mina returburkar åt återvinnings folket som kommer med sin häst kärra, jag ger kläder när jag har osv. Jag har det inte ¨fett¨ med pengar men det finns alltid någon som har det sämre.

Roses

Denna bilden är också från Corpus Cristi igår.
Jag tyckte det var otroligt fint med morgon solen som sken över och gjorde en vacker tavla.