Tonfisk i burk

Tonfisk i burk är ju nagot som kan vara lite trist faktiskt. Det ser inte så gott ut nar man öppnar det.
Godast är den med i olja tycker jag faktiskt, fast jag häller av den i en sil, annars så rullar man väl fram efter man ätit lite av den.

Här hemma så används tonfisk i burk som reserv mat eller snabbmat.
Jag brukar göra en sallad med kokt kall pasta, tonfisk, grönsaker och majonnäs.
Majonnäs eftersom det inte finns nagra mejeriprodukter som kesella och creme fraiche här. Yoghurt har jag i lite ibland ocksa, men oftast inte. Grönsaker kan vara tomat, hackad persilja och salladslök, majs och gurka. Enkelt och gott.

Något annat som ar fantastiskt gott är att gora det med tomatsas.

Pasta med tonfisk

Gör så här
Koka pasta. Hacka lite lök och vitlök, fräs lite snabbt i en kastrull, ner med tonfisken och tillsätt lite vatten. Häll i lite tomatpure, den tjocka varianten har finns olika vet inte hur det är i Sv. Rör om, salta och peppra, låt koka upp och servera tillsammans med pasta.

Budgettips: Tillsatt inte for mkt vatten och blanda helst ihop pastan och såsen innan du serverar, fattigmanstips ocksa. 😉

Vi är 3 pers hemma och använder 2 burkar tonfisk, en lök och några klyftor vitlök. Ibland har jag i rivna morötter, timjan, basilika, vin, vad jag har hemma.

Min beskrivning ovan är typiskt ett recept som jag verkligen avskyr att läsa, jag gillar allt uppradat och fint skrivet. Men det är så enkelt att i detta fallet blir det ju bara lite löjligt att skriva ner allt. Eller?

Hur tycker du att recept ska skrivas, som ovan eller som jag normalt sett skriver men alla ingredienser uppraddade?

Andra bloggar om: , , ,