Att flytta (Månadens Inlägg)

Ja som vanligt så är jag lite sen när det kommer till månadens inlägg. förut var det den 20e o nu är det den 30e. Och ändå så är jag sen. Typiskt mig :)

Jag tror inte jag har några större problem att flytta direkt. Jag har flyttat mycket i mina dagar.

När jag var runt 20 sådär efter att ha bott 8månader i England och rest runt i 6månader i Thailand så ville jag göra något nytt, jag ville intebo kvar i lilla Varberg utan däremot klara mig på egna ben.
Jag försökte bestämma mig mellan Halmstad, Italien och England.
Det var såklart ingen som förstod varför jag ville flytta till Halmstad av alla ställen. För mig var det lika bra som vilket annat ställe. Poängen var att jag inte kände någon och det var just det jag ville.
Jag ville se hur jag skulle klara mig utan att känna någon annan.

Jag resonerade som så att det var nog bäst att återvända till England (London) och använda de kontakter jag redan hade där. Så jag tog mitt pick o pack och åkte. Dagen efter hittade jag en lägenhet som jag delade med 6 killar. Gick hur bra som helst.

Jag trivdes hur bra som helst i England tills en dag då jag började fundera på att flytta igen. Italien tankarna kom smygandes igen och jag började så smått allvarligt fundera på att ta mitt pick o pack och åka dit.
Att det var en sådan stark längtan beror på att jag hittade en 25punds tur och retur biljett till Venedig och var där i 5 dagar. Underbar stad!

Så jag införskaffade italienska böcker och började läsa italienska och tog reda på vilken skola jag skulle studera i, jag skulle flytta till Florens.

Ja nu blev det inte så, kärleken kom emellan och böckerna byttes ut mot en liten portugisiska bok istället. ”Teach yourself Brazilian Portuguese”. Och de var just det jag gjorde.

När lille Choriço fötts så kändes det inte längre som att jag vill bo kvar i den hektiskta storstaden och min dåvarande pojkvän numera make ville åka hem till Brasilien medan jag funderade på Sverige.
Sverige lockade mig bara på grund av att det är som en liten idyll för småbarns föräldrar. Man har det nog ganska bra som förälder i Sverige tycker jag det verkar som och det var därför jag funderade på att återvända.

Men en dag så sa jag till maken: Vamos a Brasil! (vi åker till Brasilien!)
Maken trodde inte riktigt på mig men blev såklart väldigt glad när jag sa jag bestämt mig.

Det var inte så svårt att flytta. Det svåraste var att få ihop alla grejorna. Efter ett antal år i London så hade jag ju samlat på mig en hel del. Men då blev jag proffs på rensning istället! Ha! Nu vet jag allt om hur man rensar ett hem!

Jag får väldigt ofta frågan om jag vant mig att bo här. Och jag har ända från början sagt ja. Jag har aldrig haft en stark hemlängtan eller velat åka härifrån. Däremot känner jag att jag nu helst skulle vilja stanna här. Jag trivs i vårt hus, med våra hundar, grannar och allt som vi har.

Jag kan tänka mig att det skulle varit mycket svårare om jag inte pratat Portugisiska. Men för mig har det alltid varit naturligt att lära mig så mycket jag kan av ett lands språk om jag åker dit. Att det är lätt för mig att lära mig språk underlättar säkert.

Jag pratade med maken häromdagen om att flytta och sa att jag faktiskt fortfarande vill flytta till Italien.V isst jag trivs jättebra här men jag tror jag skulle trivas snäppet bättre i Italien. Att däremot får med mig maken … det är en annan sak. Han är inte ett dugg intresserad av att resa eller att åka till Italien och bosätta sig där.

Till den som funderar på att flytta säger jag: Åk!
Vad har du att förlora? Det viktigaste som jag behöver här i livet är inte en lägenhet eller vänner, det är mig. Jag har alltid varit övertygad om att jag klarar mig vart i världen jag än är.

Varför ska man begränsa sig och bara drömma när man kan uppleva?

Jag har följt mitt hjärta och idag är jag en mycket lycklig kvinna i ett land långt borta ifrån Sverige.

Hitta fler inlägg om att flytta hos Tolken i Paris.
Andra bloggar om: , ,

Comments

 1. everlasting says:

  Hej! Jag är GRYMT sugen på att flytta till Brasilien! Kände igen mkt från ditt inlägg, i höstas bodde jag i Toscana (helt fantastiskt!) och numera har jag flyttat till Borlänge där jag från början inte kände en kotte (kan jämföras med Halmstad)
  Mina frågor till dig är iaf hur man bär sig åt på den praktiska delen? är det lätt att få boende och jobb? Jag har hört att man inte bör ta jobb i Brasilien eftersom man då tar invånarnas jobb… Finns det ngt ställe att åka till som du föreslår eller vet du om ngn voläntärorganisation eller liknande?
  Tacksam för svar! 😀

 2. Brazilian Linda says:

  Everlasting: Maila gärna mig så kan vi prata mer. Det där med jobb beror nog mkt på vad för sorts jobb man söker. Att det ska komma invandrare och ta jobben här det har jag aldrig hört tals om faktiskt. Det finns säkert flera organisationer men jag känner tyvärr inte till några. Om du vill flytta så tycker jag absolut du ska göra det! Det är det bästa jag gjort :)

 3. Hej Linda! Snubblade in på din blogg av en slump för några minuter sedan och blev verkligen jätteglad av att läsa ditt inlägg. Jag är själv tillsammans med en kille från Brasilien. Har bott tillsammans i Sverige i drygt 2 år och planerar nu att flytta till Salvador om 1 år. Vore kul att prata mer med dig och jag kommer garanterat läsa alla dina inlägg!
  Tack för din blogg!