Amendoim Doce com Canela

amendoimdecanelaFör den som tänkt semestra i de södre delarna av Brasilien inom snar framtid säger jag bara: vänta lite.
Det har blivit rysligt kallt nu på bara några dagar och vintern närmar sig med stormsteg. Än så är det bara höst men vintern ligger och lurar bakom knuten.

Jag sitter här hemma invirad i tjock filt och fryser!
Men så tröttnade jag på att göra det och gick och gjorde Amendiom Doce istället. Dvs brända jordnötter med kanel.

Här kan man köpa socker jordnötter, precis som brända mandlar, lite här var. Fast inte med kanel, det var mitt eget påhitt. Tänk, det är otroligt enkelt att göra det själv och ändå så väntar man oftast på att hitta det någon annanstans istället för att göra det själv.

Amendoim Doce com canela / Rostade socker nötter med kanel

Ingredienser

Rostade jordnötter ( köp rostade eller rosta egna lätt i en torr stekpanna, behåll skalet på)
socker
kanel

Gör så här

Häll i 1-2dl socker i en kastrull, ej teflon, tillsätt 1-2tsk kanel och 1-2dl jornötter.
Rör om tills sockeret smälter och blir brunt, ca 10-15 minuter på låg värme.
Häll upp på ett smort fat.

Låt svalna, bryt isär och ät!

amendoimdecanela3

Jag kan tänka mig att man kan krossa/hacka jornötterna innan och använda som tårtbotten. Man får så klart se till att det inte blir lika hårt då.

Andra bloggar om: , ,
Tags: