Laga mat med alla sinnen

Imorse när jag satt och såg på morgon Tv:n så visade de ett reportage om en kvinna som lagar mat med alla sinnen. Det var otroligt härligt och inspirerande att se på. Hon berättade att kroppen och själen behöver färger så man ska ha mycket olika grönsker och färger i maten.

Hon berättade på ett sätt om matlagning att man kunde se passionen bara genom henes gester. Hon sa att matlagning är som terapi; Man sätter en gryta på spisen, lägger locket på, går dit och lyfter på locket, rör om lite, låter det stå tills nästa dag då man igen går dig och ser vad det blivit av grytan.

Man måste laga mat med själen, gilla det man gör.
Och det är så sant, är man på dåligt humör så blir det oftast inte bra. Och det är alltid det jag försöker få fram här, att man måste lägga ner sin själ i matlagningen. Man måste våga pröva nya saker och utvidga sina sinnen.
Jag övar på det varje dag och kommer ibland fram till de mest otroliga smaksensationer. Utan att för den skull känna press på sig att allt måste bli toppen, då går det åt motsatt håll.

Så nästa gång du går och lagar mat, ta en minut och finn ro, sedan börjar du och laga och låter dina smaksinnen styra matlagningen.

Andra bloggar om: , ,