Goda minnen

För en herrans massa år sedan så var jag på Stockholms Vattenfestival och åt ¨fried potatoskins with aioli¨. Jag kommer ihåg att det stod på engelska. Och det var så himla gott!
Jag längtade efter det i flera år men gjorde det aldrig själv.

Numera är det dock väldigt vanligt att vi äter det. Dock med majonnäs istället för aioli om jag nu inte får för mig att göra det. Att äta det tillhör nämligen ett av mina hushållsknep. När det är knapert i plånboken så kan man lätt spara på potatis genom att göra så. Och även om det inte är knapert i plånboken så kan man göra det för att det är så gott.

Varje gång jag ska koka potatis eller göra något av den så skalar jag den innan och lägger i en bytta med vatten. Då håller de sig minst en dag till medan om du lägger undan det utan vatten så torkar de ihop o blir bruna på en timma.
Sen friterar jag som vanligt. Jättegott!
Jag kan minnas att de var lite mer knapriga än jag får mina men det är möjligt att man kan få den effekten om man häller i lite bakpulver i potatisvattnet. Det har jag nämligen läst att man kan göra o de ska bli knaprigare då.
Det står på ett bakpulverpaket här.
Men det har jag aldrig kommit mig för att testa.

Jag har fått för mig att Sthlm vattenfestival inte längre existerar, stämmer det?

Andra bloggar om: , ,