Farligt farligt

Ja nu har jag märkt hur mitt huvud fungerar. Har jag ingen mat hemma så fungerar det inte alls. Har jag däremot mat hemma så går hjärnan på högvarv. I lördags satte jag igång och fudnerade på vad för gott jag kunde göra till middag. Jag funderade och hade en massa goda förslag o nya recept på g.

Jag gick runt här hemma o filosoferade o kom ibland med saker som: Ja! Nu vet jag!
Maken kollade konstigt på mig men höll tyst.
Alla mina köksfunderingar tog abrupt slut när maken säger: Ska vi åka till Jaguapitá?
Då förstod jag på en gång att det skulle inte bli någon matlagning av för mig inte.

Så vi begav oss iväg till makens morföräldrar och spenderade en dag där. Vi åkte hem nästa dag vid 12 så det var en snabb visit. men man blir så himla slut av att vara där så det var tur det inte vart längre.
Med mig hem fick jag en massa basilika. Makens mormor har nämligen stora buskar med basilika. Jag har också en del basilika men inte så mycket som hon så jag passade på att få med mig lite hem så jag kunde göra pesto.
Jag har inte tillgång till pinjenötter här men dock jordnötter och man tager vad man haver så det blev det istället. Och det blev jättegott! Jordnötssmaken är inte alls så stark så man tänker inte på att det inte är ¨äkta¨ pesto.
Jag har sagt innan tror jag hur otroligt dyrt det är emd pesto här så då får man vara lite kreativ.

Ja peston tog slut på en dag. Det blev nog ungefär 1,5dl som avnjöts på saltkex med lagrad ost. Mmmm…

Jag har fortfarande lite kvar och ska göra resten idag, men då ska jag spara den.
Nu ska jag bara försöka hejda mig o inte laga för mycket mat….

Andra bloggar om: , ,