Panqueca de polenta com banana

Jag är ganska dålig på att äta en vettig lunch faktiskt. Oftast blir jag inte hungrig förrens efter 13 och då äter jag något litet bara. Men eftersom jag är förkyld och ska orka med en stutsande 3-åring sen så är det väl bäst att se till att få lite energi.

Det är fattigt i kassan denna månaden så utbudet i kyl och skafferi är begränsat. Inget kött har vi hemma, och för mig är det ok men tänk på min stackars köttätande man. Eftersom vi måste spara på det mesta så får man vara uppfinningsrik.

Så en titt i kylen och en snabb fundering så kom jag på att jag skulle göra pannkaka. Men så ville jag spara på ägg, mjöl och mjölk så då tänkte jag till lite till. Svärmor gav oss en påse polenta häromdagen. Hmm… Polentapannkakor?

Ja det blev det, polentapannkakor med banan. Och det blev tusan de godaste pannkakor jag ätit på länge. Polentan gör att de blir mer matiga och bananen gör dem lite söta. Jag orkade med två st, hade det varit vanlig pannkakor hade jag nog lyckats få mig en till.
Så om det är pannkakor på mat schemat och fattigt i kassan så kanske detta kan vara något? Fettsnålt blir det också om du steker i teflonpanna. Kan tänka mig att det är bra utflyktsmat också! Gott är det!

Panqueca de polenta com banana/ Polenta pannkakor med banan

ca 6-8 laggar

Ingredienser

2dl vetemjöl
2dl finmalen polenta
2 ägg
1 nypa salt
1msk socker
2 bananer
3dl mjölk
2dl vatten
1msk olja
2msk citronsaft

Gör så här

Blanda torra ingredienser, tillsätt hälften av mjölken och rör ihop. Vispa ner äggen och tillsätt mosade bananer, citronsaft och resterande vatten, mjölk och olja.
Grädda som vanligt och ät!
Servera gärna med kondenserad mjölk eller dina vanliga tillbehör.
Eller ät dem som de är.

Andra bloggar om: , ,