Förkylningstider

Kära någon, jag är så otroligt förkyld! På en minut så nyser jag säkert 50 ggr. Igår var det första höstdagen här och det märks verkligen för det blev kallt över natten och vädret ändrades tvärt.

Det har varit tyst på receptfronten här som ni märkt och det har sina förklaringar. Vi har haft några månader av extremt dålig ekonomi, som jag redan sagt innan jul, så det har inte blivit av att handla nya roliga ingredienser eller fotografera. Kameran drivs ju av batterier och än så länge har jag inte kunnat köpa någon laddare. Det ska jag dock göra så snart som så att jag inte behöver vara beroende av att köpa batterier. Det är ju totalt inspirations förstörande.

Det har inte blivit så mycket bakande eftersom jag varit upptagen och utan ingredienser. Men eftersom maken klagade häromdagen så tänkte jag igår att jag skulle ta och göra en kaka. Har man inga ägg så får man väl baka utan då. Så jag letade reda på ett recept på äggfri kladdkaka från Allergimat.
Kladdkakan blev riktigt god och det var skönt att se att man behöver inte ha ägg i kakan för att den ska bli god.

Sedan tänkte jag att när jag ändå är igång så borde jag göra en till kaka så jag spar på gasen. Jag kom på att jag har ju en del saffran till övers så varför inte göra en saffranskaka?
Jag googlade lite, hittade ett recept och lade till lite i det. Och det blev jätte gott. Kakan blir lagom tung och god. Maken tyckte den var stark i smaken men det är nog för att han är ovan saffrans ätare, jag tyckte den var perfekt.

Äggfri Saffranskaka

Ingredienser

1paket saffran á 0,5g
2dl socker
100g smält smör
2msk sirap, kan uteslutas
1½ -2 dl grädde, mjölk, vatten
4dl vetemjöl
2tsk bakpulver

Gör så här
Blanda saffran och socker, tillsätt det smälta smöret och sirapen. Tillsätt grädden och blanda vetemjölet med bakpulver. Blanda allt väl och häll i en smord sockerkaksform.
Grädda 175grader ca 20minuter.

När maken kommer hem på kvällen så har han med sig en stor burk med polentakaka från svärmor. Bara för att jag kommenterat att maken klagat att det inte fanns något att äta. :)

Andra bloggar om: ,

Comments

  1. Hej

    vet du om man kan göra denna glutenfri?