Brasiliansk sjukvård

Det är ju helt otroligt vad tiden springer iväg. Dagarna går så fort att jag inte hinner med någonting tycker jag.
Igår vaknade maken och sa att han skulle nog gå till Drn. Jag blev så förvånad att jag stannade till och frågade om jag hört rätt. Han går nämligen aldrig till Doktorn. Ja då har han ont i magen och har tydligen haft det i en månad och att jag borde veta om det. ?? Borde jag? Har han sagt något?

Hur som haver så mannen tar och klär på sig, skjutsar iväg Choriço till dagis och jag går till vårdcentralen och ställer mig i kön åt honom. Då ser vi att läkaren är på semester och att man bara kan få tid Eventuellt kl 13.00. Så maken tar och åker iväg till sjukhuset istället. 1½ timma senare kommer han hem med papper om att han måste genomgå undersökningar. Men han måste gå tillbaka till vårdcentralen för att bli remitterad och göra undersökningarna.

Kl 12 så går han till vårdcentralen och sätter sig och väntar. Det är nämligen bara 15st personer som kan få se den vikarierande läkaren. Kl 15.15 har han ännu inte kommit hem och jag går dit för att se om han fortfarande är där. Ja självklart, nu har han blivit flyttad från det yttre väntrummet till det inre. Så det går ju framåt, 3 personer framför honom.
Kl 16.45 kommer han hem! Då har han alltså suttit där sedan kl 12, inte ätit någon lunch och sedan fått besked om att han måste komma tillbaka om några dgar och göra fler tester.

Jag tycker det är helt absurt alltså attt man låter folk, sjuka människor vänta så länge. Nu är min man ung så han klarar väl sig men de äldre då? Orkar de vänta? Det är ju nsätan så man måste ta med sig matsäck till vårdcentralen.

Deras system är så dåligt att jag verkligen drar mig för att gå dit. Det är folk överallt, man vet inte vart kön börjar eller slutar, man hör inte när ens namn ropas upp, man får vänta i evigheter och evigheter. Jag tycker det är väldigt intressant att de inte kan organisera sig bättre. Förut så var man tvungen att gå till receptionen för att kuna få ut sin medicin.Vilket betyder en överbelastning för receptionen. För c:a 6 månader sedan så ändrade de äntligen på det att nu kan man gå ditekt till luckan där de ger medicinen. var det svårt att inse att det behövdes göras?

Jag skan skriva mycket om detta för är det något som jag inte gillar så är det när folk/företag inte är organiserade. Det är samma sak på mitt jobb, enkla saker blir svåra för de komplicerar saker o ting.

Svensk sjukvård & Brasiliansk sjukvård.
Den svenska måste ju vara bättre? Vad är det för fel på den svenska sjukvården om det nu finns några fel? Berätta, jag skulle väldigt gärna vilja veta.

Andra bloggar om: , ,

Comments

  1. det finns fel på båda sidorna! vet du att jag har gått upp i vikt hör 20 kg och när var till vårdcentralen ville de inte boka tid med dietist för jag var inte tillräckligt tjock! då sa jag ok vi väntar till jag kommer upp till 100 kg då får jag tid till Gastric Bypass operation… Jag ville ta blodprov för att jag brukade göra det i brasilien men det fick jag inte heller eftersom de kunde inte göra det bara för att jag var ”nyfiken” dvs hade ingen ont osv. Var i brasilien i januari och tog blodprov och det visade sig att jag hade skyhögt kolesterol nu måste jag ta hand om det själv…Det är svårt här att man måste nästan bevisa att man är sjuk för att få hjälp. Dietist fick jag träffa men fick massor med antidepressiva på recept som jag aldrig vågade äta…

    • Oj då Nicole, det där lät ju inte så bra. Här tar man ju blodprov för nästan vad som helst tycker jag. Jag hoppas du mår bättre nu?