Tortillas de Abacate e majericão

Nejma efterlyste fler basilika recept så när jag hittade ett recept på avokado tortillas så var jag genast tvungen att experiementera och tillsätta fler kryddor. Och resultatet? En mjuk och god tortilla med annorlunda smaker från den vanliga vetetortillan som kan köpas lite här och var. De är väldigt enkla att göra och det tar inte så lång stund. Som synes så innehåller den inget fett förutom avokadon och kan göras ännu nyttigare om man byter ut mjölet mot grovt mjöl eller majsmjöl.

För den som gillar tortillas men vill piffa till det lite så är dessa ett bra val. Serveras med dina vanliga tortilla behör.

Tortillas de Abacate e majericão/ Basilika tortillas med avokado

C:a 10st små eller 5 stora tortillas
Ingredienser
5dl vetemjöl, gärna hälften grövre mjöl
1 avokado
½ tsk salt
1,2dl vatten
½ msk torkade kryddor såsom vitlök och chili med örtkryddor
Färska basilika blad ca 10st

Gör så här:
Mät upp torra ingredienser, mortla färsk basilika och rör ut med mosad avokado. Blanda alla ingredienser och tillsätt vattnet. Rör om väl och knåga ihop degen, den ska vara lätt att knåda, tillsätt mer vatten eller mjöl beroende på konsisten.
Låt vila under duk 15 minuter.
Kavla ut till tortillas och stek i torr stekpanna ca 1-2 min på varje sida.