O carro da Sucata

”Esta passando, o carro da sucata”
När man hör den trudilutten så vet man att det är aluminium/kastrull bilen som kommer. Då kan man sälja sina aluminium burkar om man behöver det. Här i Brasilien så finns det inget återvinningssystem som i Sverige. Jag tror faktiskt att Sverige har ett av de bästa återvinnings systemen i världen. Jag har aldrig sett något liknande. Här så ger man sina PET-flaskor till de som jobbar för återvinningen eller så säljer man till en ”ferro velho” som köper och säljer vidare för ett speciellt pris. Ferro velho är som en skrot där de köper allt möjligt och sedan säljer vidare.

O carro da sucata däremot köper dina aluminium burkar eller annat material och de har också en annan service: De fixar till dina kastruller som blivit lite skruttiga. Så om handtaget gått av eller du behöver släta ut en buckla så kan de hjälpa dig.
Svärmor hade en tryckkokare som exploderade och kastrullen blev såklart oanvändbar som tryckkokare efter den incidenten. Då tog hon den till aluminium bilen och de skar av den översta delen på kastrullen så att det blev en vanlig kastrull. Den kastrullen gav hon sedan till mig och den fungerar utmärk. Vet man inte om att det är en fd tryckkokare så ser man inte att den är beskärd.

Det är såna här vardagliga saker som gör Brasilien så speciellt.