Majericão


Egentligen hade jag tänkt att skriva ett ingående inlägg om våra allas skönhet Basilikan. Men tyvärr så räcker inte tiden till just idag.
Jag har flera stycken plantor här hemma, de sprider sig som ogräs måste jag säga. Fast att de sprider sig är en sak, att de växer sig stora och fina är en annan sak. Jag har alltid gillat att pyssla med växter och kryddor men tyvärr så har jag inte haft någon större framgång med att få dem att ta sig ordentligt. Tills nu. Nu har jag nästan 3 st medelstora buskar/plantor basilika som växer till min stora lycka.
Jag smyger ner lite färsk basilika i maten nästan varje dag, den ska ju användas! Ett av mina framtida experiment är att göra basilika glass. Eller basilika tryffel.
Om man behöver göra en pastasallad men inte vet vad man ska ha i den så rekommenderar jag en pastasallad med basilika, någon skulle kanske döpt den till ” Basilika doftande pastasallad” men jag kör på det enkla idag.

Pastasallad med basilika

Ingredienser
Kokt kall pasta
Färsk basilika , några blad
Vitlök
Salt
Peppar
Majonnäs/gräddfil/creme fraiche
Skinka, tomat, etc beroende på tycke

Gör så här:
Koka pastan och ställ den att svalna. Tar några blad färsk basilika av relativt stor storlek och klipper ner i en mortel. Mortla med salt och peppar och ev en vitlöksklyfta. Blanda med majonnäs eller creme fraiche/gräddfil. Blanda ner i pastan med tomat och ev andra tillbehör. Enkelt och gott och lite annorlunda.