Levande föda

För en massa år sedan var en vän till mig inne på den Levande Föda stigen. Han berätta glatt om hur man skulle äta och vad som händer med maten när vi kokar och steker den. Tänk när man verkligen är intresserad utav något så blir man ganska övertygande. Man pratar så mycket om saken att man får andra intresserade. Självklart beror detta på vad man pratar om men i detta fall var det ju mat.
Han bjöd på en vetegrodds dryck, man lägger vetekorn i vatten och silar och har sig. Man får passa att det inte blir surt. det verkade inte så svårt och inspirerad av honom så gick jag och köpte vetekorn och försökte mig på det hemma.
Jag drack inte upp det och vetekornen låg sedan länge länge i skafferiet och väntade på att bli använda.

Det blev inget mer Levande Föda för mig, jag blev vegeterian istället. Men det var och är en intressant ide.
För den som inte vet vad levande föda är så betyder det helt enkelt att man inte hettar upp maten mer än 45grader och försöker äta den i sitt råa tillstånd.
Hos Levande Föda, Kur & Kursgård så kan man lära sig mer om detta och bli inspirerad.
Där hittar man också en massa goda och nyttiga recept. Vad sägs om en god tårta med frukt i eller nyttiga kalas och näringsbollar istället för chokladbollar?

Jag har aldrig prövat att äta Levande Föda efter mitt vetekornsdryck försök och jag vet inte hur det gick för min vän. Kanske han fortfarande äter enligt den filosofin men jag kan minnas han var svag för gott kött… :)

Men det kan ju vara värt ett försök.

Andra bloggar om: ,