A chuva que náo parar

Det har regnat i en vecka. Himlen har öppnat sig och det fullkomligt vräker ner. En sekund i regnet och man är absolut dyblöt. Men det är trevligt att höra smattrandet på taket och veta att man kan sitt här inne och mysa. Denna veckan har jag myst med lite lönnkaffe som jag fick från en vän i Canada. Mmmmmm så gott! För den som inte druckit lönnkaffe så kan jag tala om att det är en mjuk och fyllig söt smak som doftar ljuvligt. Det är inte alls sött som om man tillsätter socker utan så där perfekt söt.
Det var ett litet smakprov som räckte till ca 8-9koppar. På förpackningen stod det att det skulle räcka till 10-12 men då tror jag att det blir alldeles för svagt. Men kanske är det så de gillar det i Canada?

Så under denna vecka så har jag så kalrt pysslat lite i köket också, jag har gjort kanelbulalr som blev jättesmå trots jäst och bakplver i bullarna. Jag är säker på att det var jästens fel. Ja trots att de blev små så var de goda.

Jag kokade lite svarta bönor till nyårsafton då vi skulle äta ”mexi”. Jag gjorde en röra/gucka/ med citron och vitlök som blev helt ok. Dagen efter använde jag samma överblivna röra att göra ”Vegetariska bönbullar” Utav. Ja för man kan ju inte kalla det köttbullar för det innehåller ju inget kött så uttrycket vegetariska köttbullar tycker jag låter fel.
Detta är något jag verkligen rekommenderar för det blev jättegott! Och det är superenkelt. Så om du ska ha hem några vegetarianer t.ex så kan du lätt göra några bönbullar med olika kryddor i. (Se till att personen ifråga äter ägg eftersom det doppas i ägg)

Vegetariska Bön Bullar

Svarta bönor, kokta eller från burk
Kryddor (färska, torkade, vad du än vill; basilika, timjan, etc)
Ev vitlök

Ägg att doppa i
Ströbröd

Mixa bönorna med krydddorna, tillsätt ev en msk vatten. Rulla till små bollar och doppa i uppvispat ägg, rulla i ströbröd och fritera.

Klart!

A chuva que náo parar : Regnet som inte slutar falla