Risgrynsgröt och cheesecake


Ja nu har julen nästan sprungit ut och nyåret vankas.
Risgrynsgröt och pepparkakor har ätits till leda för de flesta.
Jag hade en del risgrynsgröt och pepparkakor/kanelhjärtan och pepparnötter kvar som jag funderade vad jag skulle göra utav. Resultatet blev en jättegod Rischeesecake. Ja för den smakar faktsikt nästan som en vanlig cheesecake. Resultatet blev väldigt bra må jag säga och maken höll för engång skull med. God och fyllig smak utan att vara för söt eller sur. Det sura i kakan är citron och ger en underbar touch till kanelen. Jag hade bara 3dl färdig risgrynsgröt hemma så kakan blev inte så tjock, gör gärna dubbel sats och öka övriga ingredienser.


Jul Cheesecake


3½ dl krossade kakor ( marie, digestive,pepparkakor, kanelhjärtan etc gärna med kanel i)

25g smör
4msk sirap

Blanda med fingertopparna och platta ut i en rund form.

3-6 dl kokt risgrynsgröt
2msk tjock grädde
0,5dl socker ( kan uteslutas eller tillsättas mer beroende på grötens söthet)
0,5dl citronsaft

2 små ägg (1stort)

Blanda alla ingredienser häll över smuldegen och strö på ev kanel, grädde 20-30 min tills kakan är gyllene. Servera ev med grädde och garnera med citronskivor.

F.Ö: Idag fyller lille Choriço 3 år! Hipp hipp hurra för honom!! ( Han började dagen med att för första ggn bre sin macka själv. :)