På mitt julbord….

Ja tänk det har gått flera dagar sedan jag skrev något nytt här. Jag har haft en del att göra och tiden verkar inte räcka till. I helgen har det kokats mangogele och gjorts rosepeppartryffel. (eller ganache kanske ngn vill säga)
Jag malde helt enkelt lite rosepeppar med några korn vanlig svartpeppar , det blev 2tsk. Ner med det i 250g choklad och lite grädde och mums.
Blev jätte gott, en mkt intressant kombination måste jag säga.
Det är det somär så intressant med matlagning, man kan ha i nästan vad somhelt. Jag upprepar vad jag alltid säger: Det är din fantasi som hindrar dig. Jag jobbar ideligen på att komma på nya grejor och utvecklas som matlagare. Därför är det så roligt att vara med i Cyberkocken tycker jag. Då Måste man tänka till lite. Det gillar jag.

Eftersom det nu är jul inom knappa dagar så försöker jag gnugga matknälarna lite me och se vad för skojjigt jag kan komma på så jag tänkte fråga dig:

Vad får inte fattas på ditt julbord?
Ditt bästa julgodis recept?
Annat gott recept?

Och slutligen, är det någon som har ett gtt recept på rödbetssallad???

Här är julgranen uppe faktiskt. döm om min förvåning när maken plockade fram julgranen i fredags. Det finns dock en viss herre som inte lyckas sluta pilla på granen men vad gör man :)

Jag lovar att jag ska kolla på julkalendern så snart jag får tillfälle, har helt enkelt inte hunnit. Hoppas den är bra! När jag förklarar för folk här vad julkalendern är för något så tycker de att det låter jätte mysigt. Härlig tradition!