Fraternisaçao

Ja se igår var det julfest på jobbet.
Kl 19.30 skulle vi alla träffas på en av stans grillrestauranger.
Självkalrt kom jag dit 19.30, självklart var jag den första som kom. Sedan kom en till tjej och ett till par. Sen väntade vi säkert en halvtimma innan nästa person kom och sedan kom folk droppandes in. De sista som eg var ansvariga för festen kom efter kl 21.
När de äntligen kom så var det dags för ¨amigo segreto¨. Hemligt julklappsbyte.

Jag fick några fina och behändiga glasskålar med lock, perfekt present tyckte jag.

Sedan var det dags för maten.
Alla hämtade mat från salladsbuffen där det fanns diverse grönsaker och pasta och ris och friterad kyckling etc etc.
Sedan kom det alla kommit för: Köttet.
Kyparna sprang runt och erbjöd så mycket kött att jag var tvungen att fråga hur många olika sorter de hade. 15 st fick jag som svar. Självklart så försökte jag få i mig så mycket som möjligt men det var helt omöjligt att kunna prova alla 15 sorter! Grillad ost serverades också och ananas. Kyparna kommer med kött så länge alla äter, så man behöver inte ta allt på engång. Det var allt från filé mignon till fårkött och fläskoch korv och jag vet inte allt.

Mitt upp i all kött provning så fick jag och min kollega mittemot mig en skrattattack. Jag var tvungen att säga åt henne att sluta kolla på mig annars kunde jag ju inte prova all mat. :)

Ja magen stod åt alla håll när jag gick därifrån och jag säger bara: Ack så gott det var!
Så om du har vägarna förbi Brasilien så får du inte missa denna upplevelse! Åk till en bra grillrestaurang, churrascaria och ät dig mätt och belåten.
Detta är något annat än svenska grillningar.

Någon annan dag ska jag berätta för er om Picanha, ett måste på brasilianska grillningar.