Que Calor!

Ja det är otroligt varmt och kvavt just nu. Så varmt att man inte vill göra någonting alls. Trots detta så har jag redan förberetten del av amten, tvättat och städat. När förra månadens Cyberkock var igång så hade jag problem att hitta plommon, nu har jag mer än 1kg i kylen. Av dessa har jag tänkt göra plommonkräm, jag har nämligen ljuva minnen av när jag var liten och fick plommonkräm hemma i tant Stinas kök. Mums!

I onsdags var vi iväg på grillning med jobbet. Det var helgdag eftersom Brasilien firade republikens dag. ( Jag har inte forskat närmare på vad det kan tänkas heta) Jag och sonen åkte iväg till en gård full med frukter och gott. Mangon dinglade i stora klasar på träden och det fanns en hel del som ramlat ner också. Det fanns ett träd med Jabutica, ett med Acerola( liknar körsbär lite fast syrligare och med fler kärnor) och en massa citronträd, bananträd nektarinträd, persikoträd och litchieträd. Tyvärr så var det bara acerolan som var ätbar. Resten var omogna så det blev inget fruktfrossande. Med mig fick jag dock några mangos och ett bananblad. Vad jag ska avnända bananbladet till har jag dock inte bestämt ännu.

Det var iaf trevligt att vara ute ¨på landet¨ lite iväg från stadens buller. Sonen sprang omkring och lekte med andra barn och var helt slut när han kom hem. Röd på armar och ben var han också eftersom han sprang så mycket i solen.

Det är dags för Cyberkocken igen, kila över till Anette och kolla på ingredienser och hur du gör för att vara med.