Natal esta chegando!

Snart är julen här!

Förra julen så planerade jag lite lätt sådär. Bakade lussekatter och pepparkakor. Jag hade turen att få en sirap från några svenska tjejer som var här på ungdomsläger från sverige. Med sig hade de Kalles kaviar o messmör också. Messmöret tog slut snabbt! Både jag och sonen klämde ut det sista ur tuben.
Sirapen har jag försökt hålla på så mycket jag kunnat men nu så har jag två st oöppnade siraps flaskor direkt från Kanada stående i skåpet. Tack Malin!

För mig så behöver det ju inte vara jul för att jag ska önska mig matvaror och dylikt från sverige men när julen kommer så får man mer ångest. Då vill man kunna baka pepparkakor och baka lussebullar och göra knäck etc.
Jag har nog 3 st små påsar med saffran ligger i skåpet som jag fått, de räcker väl antagligen till en sats lussebullar och kanske något anant saffransgott.
Jag var ute och letade saffran förra året och ringde runt till varenda butik i stan för att fråga om de hade saffran. Jag fann det bara på ett enda ställe och det var dyyyyyyyrt!

Jag har en del goda julrecept som jag samlat på mig och där finns det en hel del gott jag skulle vilja testa. För att nämna några: pepparkaksrulle med saffranscreme, saffranstryffel, messmörskola, saffranscheesecake, glöggtryffel… För att nämna några så att säga.. Drömma kan man ju…

Men på min jul önskelista så ligger följande saker: Glöggessens, glöggkryddor har jag redan så det räcker och blir över & vörtkrydda (tänk vad gott med vörtbröd), det är det som jag kommer på just nu.
Sedan tillkomer ju andra saker som, mannagryn, sonen älskar mannagrynsgröt, lingonsylt,hjortronsylt, mjukost, massor med andra kryddor etc.
Något intressant jag hörde talas om var Älgpasta? vad är det för något? Någon som vet?

Förra året så följde jag julkalendern via nätet och har tänkt göra samma sak detta år och jag skulle väldigt gärna vilja ha en julkalender åt sonen. Vare sig det är svt¨s eller en vanlig luckkalender.
Så härmed önskas en julkalender!

Sonen önskar sig en Emil i Lönneberga film! För han är Brasiliens motsvarighet på Emil! :)

Det är väl dgs att göra en planeringslista inför julen kanske. Så man är lite förberedd iaf. Förra året försökte jag mig på att göra rödbetssallad men den blev inte alls som jag tänkt mig så är det någon som har ett recept a¨la Rydbergs så tar jag gärna emot det!

Nu måste jag gå och ta hand om en sjuk liten hund som inte verkar må så bra….

Comments

  1. Recept scones bakning cheesecakes cupcakes choklad bröd bakrecept says:

    Fin blogg du har, Kram!
    Lussebullar lussekatter recept