Mexirica


Två veckor utan mycket produktivitet har flytit förbi.
Jag har inte haft energi att göra något alls och har på kuppen gått upp ett halvt kilo! Se så får det ju inte gå till så nu har jag tagit mig ikragen och nu blir det andra bullar här hemma i det brasse/svenska köket.
Jag känner på mig att 2007 kommer bli ett bra år och ser framemot årsskiftet. Jag har en del planer och hoppas de går ilås. Jag ska hem till sverige har jag iaf bestämt.
Ibland behöver man bestämda mål i livet för att komma någon vart. Annars så planerar man för fullt och gör inte ens hälften. Så jag ska sätta upp en lista med saker som jag verkligen vill åstakomma/göra och jag hoppas jag kommer göra mer än hälften. Jag tror starkt att vill man så kan man! I mitt ordförråd så finns inte ¨jag kan inte¨. Jag blir frustrerad när folk ger upp efter ett litet tag. Tyvärr så lämnar jag själv endel saker ogjorda som jag planerar men det är inte för jag inte tror jag inte kan utan för det finns så mycket i livet som jag vill hinna med. Så ibland så lämnas en del saker åt sidan.

Se på den gröna mandarinen ovanför, ger man den rätt skötsel så växer den till sig och blir en jättegod mandarin! Det är så man måste göra i livet, sköta om sig själv utan satt stressa.
Mognad tar tid.

Tyvärr så är det där med tålamod ett annat ord som inte platsar i mitt ordförråd.
Jag är väldigt tålmodig utav mig, men har inte tålamod att vänta på saker och ting. Men be mig sitta och lyssna på dina problem i timmar, det kan jag utan problem…
Eller sitta och se på en tjurig unge som ligger och skriker på golvet. :)
Det har jag lärt mig utav min goda vän Anna, hon satt lugnt och kollade på när hennes son N låg och vrålade och skrek på golvet. Han kunde skrika halva dan och Anna var bara där och tog hand om honom helt lugnt. En dag kunde jag inte hålla mig utan frågade henne hur hon egentligen klarade av att hålla sig så lugn. Hon sa; om han behöver skrika och gråta, låt honom göra det. Låt det ta den tid det tar.
Jag blev djupt imponerad av det och tänker på det varje gång min son lägger sig ner och tjuter i ren förtvivlan över saker och ting.

Det är med mat som med barn, man måste ha tålamod så får man ett gott resultat. Så nästa gång du tycker maten inte alls smakar som du vill, försök på nytt. En dag så lyckas du och får finfina resultat.

Inget cyberkocksbidrag från mig denna gång. Jag gjorde en alltiett-kyckling som jag tänkt bidra med men jag hoppar denna gången.

Någon som tycker jag svamlar? Helt rätt… :) Men vad gör lite svammel ibland….