Dia dos Finados

Ja idag efter Allhelgonadagen är det De dödas Dag. Så idag går man till kyrkogården och tänder ett ljus.
Även de som inte har mist någon går dit.
Dia de los Muertos firas i Mexico också och hos Pumans dotter kan ni läsa mera om det och hur det firas i Sverige av det mexikanska sällskapet.

Här regnar det och har gjort så de senaste dagarna och lär fortsätta några dagar till.
På regniga dagar kan man roa sig med att baka en kaka.
Jag fortsätter att påminna om Pudim, denna gång med choklad. En väldigt enkel och otroligt god efterrätt.
Orignal receptet på Pudim de Leite.

Pudim Crioulo / Chokladpudding

1 burk kondenserad mjölk
200g mörk choklad
2 burkar varm mjölk, använd samma burk som den kondenserade mjölken
3 äggulor
1msk vaniljessens
smör till formen
Ev Chokladglass och chokladsås

Gör så här:
Sätt på ugnen på ca 175grader.
Mixa alla ingredienser i mixer. Smörj sockerkaksformen och häll i smeten.
Ställ i vattenbad i ugnen ca 1 timma. För att se om puddingen är klar; stick i en tandpetar, kommer den ut ren är puddingen klar.
Tag ut ur ugnen, låt svalna och sätt in i kylen ca 3 timmar.
Servera med chokladglass och chokladsås.