Soja igen

Tänkte berätta lite närmare om sojakulturen här i Brasilien. Här så är det nästintill omöjligt att hitta smör gjort på något annat än soja. Jag har kollat noga men inte funnit. Allt är utav soja. Smaken blir ju därefter, i mitt tycke inte särskilt gott. I början så köpte jag en massa olika smörpaket för att hitta ¨det rätta¨. Nu tror jag mig funnit det.
Men lika gott som Bregott är det inte.

Matlagningsoljan är såklart utav soja den med. Att hitta solrosolja och andra sorter går men det är dyrt dyrt. Den vanliga sojaoljan är dyr och det är knappt man vill lägga pengar på den.

Sedan så finns det såklart sojadryck också. Antingen som mjölk som är väldigt söt eller i juiceform.

Sojabönor och mjöl finns ju såklart det med men jag har förstått att intresset för sojabönor är inte så högt. Men det är på uppgång. Mattidnignarna försöker hylla sojabönorna och ge tips på hur man använder dem och de olika sojaprodukterna som finns.

Brasilien är ju ett land som producerar mycket nötkött, hur kommer det sig att de inte tar vara på mjölken mer än att göra mjölk och grädde? Jag saknar Arla! Jag vill ha Creme fraiche och gräddfil!
Nej tänk om man skulle ta sig ett glas sojaäppledryck.