Lula de novo

Ja nu har Brasilien valt sin nye president och det var svårt att avgöra om Lula eller Geraldo Alckmin skulle vinna. Många hoppades att Alckmin skulle vinna men å andra sidan så har Lula gjort framsteg så många ville se honom fortsätta. Lula har dock varit inblandad i lite skandaler och säger sig inte veta något om det alls. Ett fall han inte visste något om var när en från regeringen stoppade på sig ett x-antal tusen dollar i kalsongerna, på flyget. Brasilien är som ni kanske vet ett av de mest korrupterade länder som finns. Man kan inte lita på någon från regeringens sida och om inte det var så många politiker som stal pengar så skulle Brasilien vara ett rikare land.
Själv hade jag velat se G Alckmin som president för han har bra visioner och verkar veta vad han pysslar med. Men.. jag kan absolut inget om politik bör jag tillägga.

Folket valde Lula att fortsätta regera brasilien. Hoppas han nu undviker skandaler.

¨O presidente Luiz Inácio Lula da Silva (PT) foi reeleito presidente do Brasil até 2010 com 60,80% dos votos válidos, escolhido por 57.992.750 dos eleitores. Geraldo Alckmin (PSDB) tem até agora 39,20% da preferência, totalizando 37.394.158 dos votos.¨

Här i vår stat Parana var det dags att välja guvernör. Det stod mellan Requião och Osmar Dias och det var en skillnad på 10.479 röster. Requião fick 50,1%. och Osmar Dias 49,9%.

Hårfin skillnad alltså.