Dia das Crianças

Idag är det Barnens Dag här. Det betyder att barnen hyllas och man måste köpa presenter och baka kakor och fira sitt barn på alla möjliga sätt. Jag tycker det är lite väl överreklamerat måste jag säga men å andra sidan är det ju trevligt. Egentligen så behöver man ju inte en speciell dag för att fira sina barn.

Det är även Nossa Senhora Aparecidas Dag eller Nossa Senhora Conceição Aparecida som hon även kallas. Det största helgonet här i Brasilien. Historien om Apaercida började redan på 1700-talet. Tre fiskare hittade en ¨bild¨ gjord av terracotta utav henne i vattnet som de tog hem. Folk började strömma till och be till Aparecida.
A Basílica de Nossa Senhora Aparecida som nu är det näst största kyrkan i världen efter Basílica de São Pedro,i Vatikanstaten finns i Sao Paolo dit miljontals personer åker varje år för att be. Nossa Senhora Aparecida sägs också göra under och det finns konstaterat på flera olika håll. Det började med fiskarna som fann henne, då fylldes floden med fisk.

Tyvärr så vill inte blogger att jag ska visa några bilder idag men här kan ni se en bild.

Eftersom det är Barnens dag så har jag ställt mig och gjorts mandarin/mangosylt med kardemumma, Petit-chouxer och drömmar. Petit chouxerna ska serveras med sylten och grädde. Drömmarna behöver jag väl inte säga hur man äter?
Snabbt gott och enkelt är detta godis, som Brigadeiros fast med kokos:

Beijinho de Chocolate

1 burk kondenserad mjölk
½ – 1dl chokladpulver, typ O¨boy
1msk margarin
3 ½ dl kokos

Gör så här:
Blanda alla ingredienserna förutom 1dl kokos i en kastrull. Rör om ordentligt och låt koka upp. När chokladen släpper kastrullbotten; ta av plattan. Häll upp på ett fat, gärna smort med lite olja, låt svalna och gör sedan små bollar utav smeten. Rulla i kokos och servera.
Ta gärna lite olja på händerna så går det lättare att rulla.

Jag har fått nya vänner också. Trevligt!