Brasiliansk Köttgryta

Jag var ute och surfade runt en dag och hittade ett recept på Brasiliansk köttgryta. Det kommer frånDan Strandqvist på Göteborgs Posten.
Jag tyckte det var ett intressant recept för Dan skriver nämligen att det inte är ovanligt att tillsätta frukt i grytorna.
Vilket jag aldrig sett här faktiskt. Något säger mig att det är ett recept från norra brasilien, jag kan ju dock ha fel.
De gånger jag försöker tillsätta frukt i maten får jag onda ögat från min man.
Dan skriver att man får vara försiktig med sötman så den inte tar över smakerna och man ska tillsätta frukten mot slutet.

Köttgryta med frukt

700 g grytbitar
2 stora gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 morot
rapsolja
1 burk krossade tomater
1/2 kruka färsk timjan
200 g majskorn
5 dl vatten
1 1/2 msk konc kalvfond
salt och peppar
100 g honungsmelon
5 plommon
1 syrligt äpple
1 dl grädde

Gör så här:
Bryn köttbitarna i gryta. Salta och peppra. Hacka gul lök, vitlök och morot. Vänd ner hacket i grytan. Tillsätt krossade tomater, hackad timjan och majskorn. Häll i vatten och kalvfond. Låt grytan koka upp och sedan sjuda under lock i en timme.
Skala och skär melonen i bitar. Flå plommonen och dela dem i halvor. Ta bort kärnorna. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar.
Efter en timme tillsätts frukt och grädde. Sänk värmen till och låt allt sjuda samman i 10 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar och bjud grytan med ris eller enbart bröd

Imorgon ska jag iväg på konferens hela dagen och i helgen ska jag förhoppningsvis komma iväg till stadens största om än enda utvandrarbutik. Får se om jag hittar något roligt där.